Jakie są główne czynniki kształtujące konkurencyjność gospodarek narodowych?
Głównymi elementami smaku w winogronie są węglowodany, kwasy oraz polifenole. Te trzy związki dają winu trzy z pięciu fundamentalnych smaków: słodki, kwaśny i gorzki. W każdym lub razie, istnieje duża ilość substancji w winogronach, które zapewniają smak. Substancje te są aktualne w drobnych ilościach (ocenianych czasem w milionowych fragmentach). Wszystkie te substancje dają winogronom charakterystyczny smak, formułowany, jako smak istotny. Smak podstawowy charakteryzuje każdą odmianę winorośli. Większa część składników smakowych odkrywają się położone w wewnętrznej części skórki winogrona. Wobec tego istotne jest, aby tłoczenie zaprzątało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia podstawowego smaku każdemu winu – wina. Należy rozróżnić pomiędzy aromatem a bukietem. Aromat jest reprezentatywnym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w czasie gdy bukiet jest reprezentatywnym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona mają ten sam aromat, niemniej jednak różny bukiet.
2. Sprawdź to
3. O nas
4. Odwiedź stronę
5. Triki